Home » Nieuws Archief

Nieuws Archief

Werk ochtend 3 juni

IMG_03081-1.jpg

Zaterdag ochtend 3 juni heeft de vereniging een werk ochtend georganiseerd. Dit om een aantal klusjes op ons complex aan te pakken. We hebben een geweldige vrijwillige werkploeg, maar er zijn altijd wel wat klusjes die gedaan moeten worden. Het weer was redelijk en er is een hoop werk verzet. Met dank aan iedereen die heeft geholpen! Er staan een aantal foto's op https://myalbum.com/ wachtwoord zet ik op FB prive groep. Heb je geen FB, vraag aan je mede tuinder of mail de vereniging.

Lees meer »

Zaanse tuinenmarkt

20170423_121217.jpg

23 april was de Zaanse tuinenmarkt in De Grootte Weiver. Onze vereniging stond daar met een kraampje om onze vereniging/biologisch moestuinieren  te promoten door middel van onder andere flyers en stekjes. Met grote dank aan Ton, Caroline, Anneleoes en Ronald!

20170423_121219.jpg

20170423_121227-1.jpg

Lees meer »

Biologische avond over conserveren

Afgelopen woensdag 16 november heeft de Biologische avond plaats gevonden in JPS de Bijenkorf. Deze avond stond in het teken van conserveren. Er was een goede opkomst en Annemieke heeft de avond aan elkaar gepraat en een leuk verslag geschreven. Dit verslag kun je lezen op het tabblad Biologisch tuinieren met enkele foto's. De overige foto's van deze avond zijn voor onze leden te bekijken op Mijn Album. Klik hier om te bekijken. 

Lees meer »

Boom gekapt!

De Ekster heeft met haar jongen het nest verlaten, de kapvergunning is binnen. Tijd voor actie!

Deze week is de potentieel gevaarlijke boom achter het schuilhok vakkundig naar beneden gehaald. De werkzaamheden voor een nieuw schuilhok door de maandagochtend ploeg zijn inmiddels van start gegaan!

 

Boomweg-2.jpg

  • Boom4.jpg

  • Boom3-1.jpg

Lees meer »

7 november mest rijden

Het was weer gezellig het mest rijden afgelopen zaterdag 7 november. Leden waren in grote getalen aanwezig. Met grote dank aan Niels die met zijn happer ons geweldig heeft geholpen. Het ging daardoor heel snel! Op een enkele bui na bleef het gelukkig de meeste tijd droog.

9hwoQFXnVtaKpqirf3i2nITS3oKKfI6Yq22vhoNxdHc.jpg

20151107_093732-2.jpg

mDX8X9oyBTnrPBzSH8Iyk2cPjrigRCdBxKSKdoZhkL8.jpg

h2bMTD1uNmdzyc2val6npv5XrHKhnXnWfn7R9a0LDok.jpg

 

Lees meer »

Tuinkeuring zaterdag 24 oktober 2015

Zaterdag 24 oktober is het weer tijd voor de tuinkeuring. Het is de bedoeling dat naast de tuin zelf ook de greppels en sloten die aan jullie tuin grenzen vrij zijn van begroeiing en andere obstakels. Reglementair moeten de tuinders ook de paden die aan hun tuin grenzen zelf onkruid vrij maken. Volgend jaar gaan we hier ook daadwerkelijk op controleren als een laatste stap in het vervolmaken van het aanzien van ons complex. Het zou fijn zijn als een ieder er dit jaar al iets aan doet. Zorg er in ieder geval voor dat over de paden hangende begroeiing verwijderd is, zodat iedereen onbelemmerd doorgang heeft.

Lees meer »

Oostoever en toegangshek school

De leden van de werkgroep hebben weer een prachtig staaltje werk afgeleverd. De oever aan de oost-kant van het complex is  klaar en het ziet er geweldig uit. Er is ontzettend veel tijd en energie in gestoken. Daarnaast heeft de werk ploeg afgelopen zomer ook nog eens een toegangspoort gemaakt aan de school zijde om de recente overlast op ons complex te beperken.
Top van de werkploeg!

Lees meer »

Tuinkeuring

Zondag 26 april vindt de tweejaarlijkse tuinkeuring weer plaats.Het complex is er dank zij ieders inspanning steeds beter uit komen te zien. Wij hopen dat alle leden ook dit jaar hun best zullen doen deze trend voort te zetten. Denk er daarbij aan dat ook de paden en greppels aan de tuin er bij horen.

Lees meer »

DE BODEM ONDER ONZE VOETEN. ALLES OVER GROND.

Transition Town Zaanstreek organiseert wederom een infodoc in de Groote Weiver, dit keer over de grond onder onze voeten.

 

Vrijdag 13 maart

In De Groote Weiver, industrieweg 1a, Wormerveer

Om: 20:00      Zaal open 19:30

Entree: vijf euro.

 

2015 is uit geroepen als het jaar van de bodem en Transition Town Zaanstreek wil daar graag aan meedoen. Vandaar dat wij het vrijdag 13 maart tijdens de infodocserie gaan hebben over grond. We hebben Anne Marie van Dam uitgenodigd. Zij is bodemkundige en stadstuinier. Aan de hand van grond die door bezoekers is meegebracht, en ervaring van elders, vertelt ze wat er in de bodem gebeurt en wat dat voor mensen, planten en dieren betekent. Ze geeft praktische tips wat ieder kan doen voor een beter bodembeheer, in eigen tuin en omgeving, maar ook wereldwijd. Daarbij komen o.a. waterbeheer, voedselvoorziening, bodemverontreiniging, en biodiversiteit aan de orde. Wie meer wil leren over zijn eigen grond kan een kluit meenemen naar de bijeenkomst. Bij voorkeur is dat een ongestoord blok grond van 20x20x20 cm, uitgestoken met een spade. Maar ook zonder eigen grond ben je van harte welkom.

Zoals het hoort als je het over aarde hebt, is dit vooral een praktisch ingerichte infodoc. Wij hopen dat het mensen zal helpen om (op een verantwoordelijke manier) meer te halen uit hun moestuin, stadstuinbouwproject e.d. Maar we hopen ook dat deze avond iedereen zal inspireren met andere ogen naar grond te kijken. We weten meer over de bewegingen van de hemellichamen dan over de bodem onder onze voeten, zei Leonardo da Vinci al. Zeker in deze tijd is een goed besef van hoe je met de vruchtbaarheid van de aarde moet omgaan, op een manier die continuïteit, ook voor de volgende generaties waarborgt, letterlijk van levensbelang. Decennia uitputting door monoculturen, kunstmest en schaalvergroting mogen nu gevolgd gaan worden door een toekomst waarin wij weer zorg dragen voor een gezonde bodem onder onze voeten. Want een natie die zijn bodem vernietigt, vernietigt zichzelf. En dat zei Franklin D. Roosevelt.

 

 

Voorafgaande aan de infodoc is er een Buurtmaaltijd. Die begint om 18:30. Vanaf 18:00 kun je dan bij de Groote Weiver terecht om kaartjes voor de maaltijd á 6 euro p.p. te bestellen.

 

 

Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

Informatie ontvangen of op de mailinglijst komen kan met een mailtje naar info@transitiontownzaanstreek.nl  of check: www.transitiontownzaanstreek.nl.

Lees meer »

Hulp a.s. weekend gevraagd Ton!

As vrijdag de 13e  komt er grond voor de kindertuinen om op te hogen. Ton heeft daar hulp bij nodig en vraagt ons dan ook
of wij kunnen komen helpen (Ton onder andere heeft ons ook geholpen met grond rijden) Vele handen maken licht werk.
Vrijdag weet Ton niet de juiste tijd maar is daar aanwezig.
Zaterdag is Ton er om 9.00 uur tot 16.00 uur en zondag en maandag ook de zelfde tijd. Koffie en thee is aanwezig.
Ik hoop dat er een dag of meerde dagen tussen zit waarop jullie kunnen komen helpen.

Ton is ook nog opzoek naar hulp structureel voor op de zaterdag ochtenden voor het helpen van kinderen met hun kindertuintje, om hen te leren biologisch te tuinieren of te ondersteunen samen met Ton. Heb je interesse neem dan contact op met Ton op de tuin of gebruik ons contactformulier. Voor meer informatie,  de informatie over de kindertuinen op onze website.

Lees meer »