Home » Nieuws » DE BODEM ONDER ONZE VOETEN. ALLES OVER GROND.

DE BODEM ONDER ONZE VOETEN. ALLES OVER GROND.

Gepubliceerd op 4 maart 2015 10:39

Transition Town Zaanstreek organiseert wederom een infodoc in de Groote Weiver, dit keer over de grond onder onze voeten.

 

Vrijdag 13 maart

In De Groote Weiver, industrieweg 1a, Wormerveer

Om: 20:00      Zaal open 19:30

Entree: vijf euro.

 

2015 is uit geroepen als het jaar van de bodem en Transition Town Zaanstreek wil daar graag aan meedoen. Vandaar dat wij het vrijdag 13 maart tijdens de infodocserie gaan hebben over grond. We hebben Anne Marie van Dam uitgenodigd. Zij is bodemkundige en stadstuinier. Aan de hand van grond die door bezoekers is meegebracht, en ervaring van elders, vertelt ze wat er in de bodem gebeurt en wat dat voor mensen, planten en dieren betekent. Ze geeft praktische tips wat ieder kan doen voor een beter bodembeheer, in eigen tuin en omgeving, maar ook wereldwijd. Daarbij komen o.a. waterbeheer, voedselvoorziening, bodemverontreiniging, en biodiversiteit aan de orde. Wie meer wil leren over zijn eigen grond kan een kluit meenemen naar de bijeenkomst. Bij voorkeur is dat een ongestoord blok grond van 20x20x20 cm, uitgestoken met een spade. Maar ook zonder eigen grond ben je van harte welkom.

Zoals het hoort als je het over aarde hebt, is dit vooral een praktisch ingerichte infodoc. Wij hopen dat het mensen zal helpen om (op een verantwoordelijke manier) meer te halen uit hun moestuin, stadstuinbouwproject e.d. Maar we hopen ook dat deze avond iedereen zal inspireren met andere ogen naar grond te kijken. We weten meer over de bewegingen van de hemellichamen dan over de bodem onder onze voeten, zei Leonardo da Vinci al. Zeker in deze tijd is een goed besef van hoe je met de vruchtbaarheid van de aarde moet omgaan, op een manier die continuïteit, ook voor de volgende generaties waarborgt, letterlijk van levensbelang. Decennia uitputting door monoculturen, kunstmest en schaalvergroting mogen nu gevolgd gaan worden door een toekomst waarin wij weer zorg dragen voor een gezonde bodem onder onze voeten. Want een natie die zijn bodem vernietigt, vernietigt zichzelf. En dat zei Franklin D. Roosevelt.

 

 

Voorafgaande aan de infodoc is er een Buurtmaaltijd. Die begint om 18:30. Vanaf 18:00 kun je dan bij de Groote Weiver terecht om kaartjes voor de maaltijd á 6 euro p.p. te bestellen.

 

 

Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

Informatie ontvangen of op de mailinglijst komen kan met een mailtje naar info@transitiontownzaanstreek.nl  of check: www.transitiontownzaanstreek.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

ABabemaphmex
2 jaar geleden

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-livraison-48h/