Home » Nieuws Archief

Nieuws Archief

Hulp a.s. weekend gevraagd Ton!

As vrijdag de 13e  komt er grond voor de kindertuinen om op te hogen. Ton heeft daar hulp bij nodig en vraagt ons dan ook
of wij kunnen komen helpen (Ton onder andere heeft ons ook geholpen met grond rijden) Vele handen maken licht werk.
Vrijdag weet Ton niet de juiste tijd maar is daar aanwezig.
Zaterdag is Ton er om 9.00 uur tot 16.00 uur en zondag en maandag ook de zelfde tijd. Koffie en thee is aanwezig.
Ik hoop dat er een dag of meerde dagen tussen zit waarop jullie kunnen komen helpen.

Ton is ook nog opzoek naar hulp structureel voor op de zaterdag ochtenden voor het helpen van kinderen met hun kindertuintje, om hen te leren biologisch te tuinieren of te ondersteunen samen met Ton. Heb je interesse neem dan contact op met Ton op de tuin of gebruik ons contactformulier. Voor meer informatie,  de informatie over de kindertuinen op onze website.

Lees meer »

Bezoek beheerder Gemeente

De beheerder van de gemeente is langs geweest en heeft wat tips gegeven wat de individuele tuinders zelf kunnen doen om wateroverlast te beperken. Wanneer er veel grond bedekt is met tegels loopt het water meteen de greppel in waardoor de pomp ineens heel veel water te verwerken krijgt, waar deze niet tegen op gewassen is. Doorlatend materiaal werkt eerst als een spons waardoor het water geleidelijk de greppels in gaat. Bij een beschoeiing die helemaal dicht is, bv betonplex zou je gaten kunnen boren om het water af te voeren. Onze grond is best zwaar en het zou goed zijn om het wat aan te mengen met zand, dat goed water doorlatend is.

Lees meer »

Nieuwe Website

Onze website heeft een nieuwe (eenvoudigere) naam gekregen zodat deze uiteindelijk wat gemakkelijker in de zoekmachines te vinden zal zijn. Hoe vaker deze wordt bekeken hoe gemakkelijker het wordt. Het is de bedoeling dat we deze site wat aantrekkelijker gaan maken door er pagina's aan toe te voegen met bijvoorbeeld seizoens recepten van onze leden, tuin tips, verslagen van de werkploeg ed. Ook proberen we er meer informatie over onze vereniging er op te zetten zodat iedereen nog eens kan na lezen bij wie je met welke vragen terecht kunt, wanneer bepaalde activiteiten plaats vinden en bijvoorbeeld wie er in het bestuur zitten.

De lay out is ook vernieuwd.

Lees meer »

Fruitbomen

De veiling van de fruitbomen is inmiddels gesloten. De verkoop van de fruitboompjes was een succes!

De veiling van de fruitbomen is inmiddels gesloten. De verkoop van de fruitboompjes was een succes!

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in fruit bomen, Safi heeft nog 3 pruimenbomen en een stoofperen boom in de aanbieding. Bij interesse graag even navraag doen bij Safi, hij is dagelijks wel op de tuin te vinden.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in fruit bomen, Safi heeft nog 3 pruimenbomen en een stoofperen boom in de aanbieding. Bij interesse graag even navraag doen bij Safi, hij is dagelijks wel op de tuin te vinden.

Lees meer »

Wateroverlast

Door de hevige regen afgelopen maandag is ons complex overstroomd. Het stroomde vanuit de hoogwater sloot zo over de kant heen op diverse plaatsen. De molen kon hier niet tegenop. Dit is in de geschiedenis van het complex nog nooit eerder gebeurd.( Wel heeft er een keer in het najaar veel water gestaan ,maar niet zo erg als afgelopen maandag)Inmiddels is al het water verdwenen.

Lees meer »

Nieuwe Beschoeiing

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt  aan de Hoogwater sloot door een aantal leden. Ondanks het verdwijnen van 25 hard houten palen is er een nieuwe beschoeiing gemaakt en het pad is opnieuw aangelegd. Deze week zijn er bessen struikjes geplaatst  zodat het er allemaal fraai uit gaat zien en leuk/nuttig is voor de vogels en onze (klein) kinderen. Hartelijk dank aan allen die er aan mee gewerkt hebben! Er is een hoop tijd en energie door hen in gestoken!

Lees meer »